RSS

sunyi…

23 Mar

dalam gembira ada sedih…

ari ni nak masak apa ye? perabut ni elok tak susun macam ni? sat lagi tolong ambil adik ye! tolong buang sampah sat! sedapnya kek coklat ni! esok buat kek cheese ya!   masih terngiang di ingatan , antara kata-kata yang sering diucapkan.

bersyukur sangat bila A2 berpeluang melanjutkan ke sekolah teknik. Memang itu yang dia mahukan. first time dia tinggal di asrama setelah 15 tahun berada di sampingku. aku mahu dia merasai pengalaman yang telah dilalui oleh abang dan adiknya. A3 pun bukan  main lagi memberikan tips-tips duduk diasrama. entah kenapa aku rasa gementar sedikit memikirkan keadaannya di asrama nanti. boleh ke dia menyesuaikan diri dengan suasana dan kawan baru. aku harap tiada sebaran musibah menimpa.

paling aku gembira kerana dia tahu apa yang dimahukan dalam hidupnya. sudah ditetapkan jalan yang dia mahu, begitu bersungguh-sungguh. semoga hajat nya tercapai!

smtsp

smtsp

hari pertama mendaftar, dia nampak selesa. mungkin kerana ada kawan-kawan yang telah dikenali berada di situ. kawasan sekolah yang luas dan banyak kemudahan raidah ada disediakan. sekolah baru tentunya selesa. pengetua awal-awal lagi dah sound, jangan buat masalah disiplin. buruk padahnya.

dia tak banyak kerenah, mudah bertoleransi tapi kekadang aku naik risau kerna terlalu detail dalam setiap hal. benda mudah dah jadi susah. harap-harap dia ok je di tempat baru.

 
Leave a comment

Posted by on March 23, 2009 in coretan

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: