RSS

Ahlan Ya Ramadhan

22 Aug

First thing yang selalu dirisaukan ialah nak bagi anak2 berasa seronok berpuasa. Aku selalunya kurang memasak tapi bulan puasalah masa yang aku guna untuk praktikkan balik skill memasak dan cuba resepi baru. Puas masak di bulan puasa ni cos semua akan makan bersama2. memang ikut time. Kalau ini boleh terus diamalkan sepanjang tahun kan best. Tuhan dah tetapkan masa makan berbuka dan bersahur. Aku tambah bersemangat memasak walaupun sedapnya tak lah seberapa. Disebabkan lapar, habis juga makanan yang aku masak.

Awal puasa ni kebetulan cuti sekolah. anak2 semua ada dirumah. Kena fikir jugalah juadah yang sesuai untuk semua. anak2 aku tak banyak kerenah, depa makan apa yang aku sajikan. Yang merisaukan ialah gurl aku yang sorang tu. jenis tak berapa makan ni memang lah boleh puasa tapi time nak makan sahur tu yang liat sikit. Tahun lepas cukup punya susah nak gerak, sure naik angin dibuatnya. aku risau kalau dia tak larat disiang hari. Harap-harap tak lah tahun ni…

Habis cuti ni tinggallah aku, sayang dan 2 puteri di rumah. tak berapa ‘meriah’ lah suasana berbuka dan bersahur. Di asrama adalah yang tak bersahur cos nak gerak liat jugak. sian… tapi itulah cabaran dibulan puasa ni.

 
Leave a comment

Posted by on August 22, 2009 in anak, coretan

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: