RSS

minat anak2…

18 Oct

dah jadi perkara mesti pulak bebudak asrama buat majlis graduasi sebelum periksa spm. agaknya cikgu-cikgu nak depa rasa bagaimana suasana grad kat u nanti, dapat juga mendorong bebudak ni pulun di saat-saat akhir menjelang spm. tak sampai sebulan lagi je. aku dah rasa berdebar-debar. macam tulah setiap ibu yang ada anak nak periksa. tahun ni aku berdebar lebih dan macam-macam perasaan lah hang keluar cos arif periksa pmr dan along periksa spmnya.

minggu lepas aku dan hubby ke majlis graduasi along. buat grand sikit lah, penuh dengan protokol cos TYT P.Pinang datang. bertambahlah risaunya memikirkan anak-anak ni. memanglah semua ibu mengharap kecemerlangan anak-anak tapi aku selalu ingatkan diri sendiri… Paling penting ialah keperibadian dan sahsiah yang cemerlang pada mereka, bukan sekadar akademik saja. so far, anak2 ku Alhamdulillah… sejuk hati. Semoga kejayaan dunia dan akhirat milik mereka. amin

aku sebenarnya nak cerita satu minat anak2 skarang ni. Bernasyid…Bila mereka berjumpa je, mesti adalah live concert dari bilik mereka. nasib baik sedap didengar… yang paling aktif bernasyid la ni ialah si arif. rajin pulak sekolah dia bawa group nasyid ni buat show, cari duit… malam graduasi asrama hari tu pun ada nasyid (last show). jam 12 baru selesai… aku sempatlah rakam (rakaman amatur). yang lead lagu tu arif la. subjek arab dia kureng tapi nyanyi … dengarlah sendiri ya. no komen.

 
Leave a comment

Posted by on October 18, 2009 in anak, coretan, relax

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: