RSS

Hajat tak tercapai…

03 Aug

Pagi-pagi dah keluar cari bahan2 untuk memasak berbuka. Memang dah lama nak makan

Spageti. Sayuran siap dipotong dadu. Terlupa lah pulak nak beli daging cincang, maklumlah

tak list down barang yang nak dibeli. So kena ubahlah sikkt resepi…pakai udang lah.

Siap tumis bawang, masuk sayuran, pes spageti dan tunggu sayuran empuk. Tup-tup

api terpadam…gas habis! Call abg tak dpt, hantar message je lah. Tokey gas kata stok gas

dia habis. Laris sungguh gas bulan puasa ni. Semua orang masak lah katanya. Abg pergi rumah

Baru, ambil tong gas di sana. Aku pun start la bancuh tepung cucuq udang, bersedia untuk

digoreng. Tengok2 sambungan paip gas patah. Abg keluar pi cari kt kedai hardware.

Malangnya, kedai semua dah tutup! Adoi! Makan kedai lah jawapnya hari ni.

Tak tercapai juga hajat nak makan spageti. Kemas semua dan sumbat dalam peti sejuk. Berangan je lah tengok foto kt internet…


To be continue tomorrow…

 

 
Leave a comment

Posted by on August 3, 2012 in coretan

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: