RSS

I love Nature Photography 1

23 Oct

Ciri utama bila aku beli handphone ialah kameranya. Dulu memang gila dengan DSLR, sampai di sekolah apa saja event muka aku ajer yang diminta jd jurugambar. Budak2 pun pantang tengok aku, mesti ajak selfie, or posing2 suruh aku snap. Tapi lebih handy dan mobile bila guna phone ajer. Aku tak suka pakai software yg auto cantikkan gambar tu, rasa macam terabai jer bakat photography aku.. hahaha

Koleksi gambar yg paling aku suka ialah nature, scenary ke, flora fauna ke… wajah2 spontaneous aka candid memang menarik pada aku. 

Lately aku lebih suka buat kata2 bergambar. cuma aku ni tak pandai mengolah kata2, so nasib ada pcik google. edit masuk gambar aku dan share dengan group2 social media aku. 

So kat sini aku kongsikan antara gambar2 yg aku suka dan sayang. Korang nak share ambil lah, halal. Lagipun kata2 dalam gambar tu pun aku ambil dr internet, mohon halal juga ya. Pemiliknya aku tak dapat kesan, moga aliran pahala sampai ke empunya tuan. Dari masa ke semasa aku update lagi ya.

Foto Jeti Bagan Dalam. Disini lah kaki pancing sewa bot bila nak ke pot pancing bawah jambatan PP. Jam 2 pagi meredah ke sini dgn anak2 teruna.. dah tak ada orang…

Snap foto bunga ros kuning di Nursery tepi jalan ke Tasek Gelugor. Apa tah nama nursery tu. Banyak jenis bunga dan pokok buah2an. Saja pusing2 tengok flora sbb nampak menarik nurserynya.

Dah tak ingat, sedih pasal apa hari tu. Singgah Secret Recipe Bertam sorang2, makan kek carot dan hot lemon tea. Duduk berjam2 merenung… muhasabah diri. 

Pemandangan di belah Balik Pulau. Dulu selalu pi sana sbb anak2 sekolah belah tu. Sempat lah mendurian tiap kali musim durian

Selepas makan tengahari ikan bawal goreng panas2 di Restaurant Nelayan Hujung Batu. Mmg ramai la lunch disini. Lauknya simple jer, wajib ada bawal goreng, kari  dan sambal2. Dari tempat parking boleh nampak Jambatan ala Jambatan Pilau Pinang yg menuju ke Inderawasih.. snap satu!

Bunga dipilih Aishah, beria-ia dia nak jaga. Dua tiga hari semangat la, lepas tu abg Amir yg siram  baja…. Masih segar ditanah.. moga hidup lama. Cantik bunga ni

Di kebun Kenaf usianya 2 minggu. Elok pula musim hujan, cepat jer dia membesar..

 
Leave a comment

Posted by on October 23, 2016 in coretan

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: